Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Business Development Manager

Plaatsingsdatum 02-03-2018 Functiecategorie Commercieel - Business Developm...
Standplaats Zundert Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris -
Jouw uitdaging
Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je acteert als een onafhankelijke Accountmanager en verkoopt de mogelijkheid om klantspecifieke lichtoplossingen te ontwikkelen en te produceren aan een aantal bestaande en nieuwe klanten. Boven alles ben je in staat goede relaties op te bouwen met potentiële klanten.

Taken en verantwoordelijkheden
Je bent in staat zelfstandig klantbezoeken te organiseren en af te leggen, met ondersteuning van interne collega’s. Je hebt nauw contact met alle belanghebbenden binnen onze organisatie en bent in staat meerdere accounts en opdrachten tegelijk te managen. Je bent geautoriseerd om onafhankelijk technische en commerciële beslissingen te nemen, waar nodig ondersteund door de binnendienst of Manager Sales.

• Opstellen en realiseren van accountplannen, omzet en marge
• Uitbreiden van Europees klantennetwerk en activiteiten
• Bezoeken van relaties, suspects & prospects in Europa in de OEM / ODM verlichtingsmarkt
• Vertalen van klantwensen naar productconfiguraties of ontwikkelprojecten
• Opstellen van offertes incl. calculaties, de opvolging hiervan en het afsluiten van opdrachten

Plaats in de organisatie
Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Sales en hebt voornamelijk contacten met de orderdesk, het engineering team en de projectmanagers. Verder hebben we een distributiepartner waarmee je intensieve contacten onderhoudt binnen jouw regio. RENA kent enkele werklocaties in Zundert, waardoor iedereen centraal gehuisvest is en de lijnen binnen de organisatie op en tussen de afdelingen zeer kort zijn.

Wij bieden
Een dynamische, veeleisende en verantwoordelijke baan met veel vrijheid. Je acteert in een snel groeiende markt en werkt binnen een ambitieuze organisatie.

• Marktconform salaris, in lijn met de zwaarte van de functie
• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief prestatiebonus
• 40-urige werkweek, 25 vakantiedagen, 6 ATV- dagen
• Prettige, informele sfeer waar ieders mening wordt gewaardeerd
• Auto, laptop en telefoon van de zaak

Wij vragen
Je hebt een technische achtergrond en bent in staat de klant met een pragmatische aanpak te adviseren over technische, klantspecifieke oplossingen. Je bent in staat details te managen zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Het begrijpen van en luisteren naar de wensen en eisen van de klant is vanwege het klantspecifieke karakter van onze business belangrijker dan vertellen wat we te bieden hebben.

• Technisch commerciële opleiding op HBO Niveau
• Enkele jaren ervaring binnen sales en de Industrial Electronics/ OEM markt, bij voorkeur in de verlichtingsmarkt
• Kennis van financiële calculaties
• Sterke communicatievaardigheden met commerciële ervaring en attitude
• Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, Duits en/of Frans is een pre
• ‘worldy savviness’, omgaan met diverse culturen
• Snel, flexibel en dynamische instelling met veel positieve energie en drive

Solliciteren
Solliciteren kan door op de knop “solliciteer” te klikken. De vacature staat open tot 30-4-2018. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erwin Dolmans (Joint General Manager), via 06 - 226 01 641.

Over Rena Electronica
Rena Electronica is leverancier in LED verlichting en industriële elektronica. Wij leveren aan een grote verscheidenheid van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) over de hele wereld. Wij zijn een onafhankelijk bedrijf, met 35 jaar ervaring in Lighting en Electronics. Ooit gestart als familieonderneming, is Rena uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. Vanuit onze locatie in Zundert ontwikkelen en produceren wij voor onze klanten.

Als groeiende speler in de LED-markt zijn wij doorlopend op zoek naar ambitieuze, resultaatgerichte en technisch opgeleide collega’s. Wij zijn een internationaal georiënteerd bedrijf met een sterk groeiende klantenkring in het buitenland. Veel communicatie gebeurt in het Engels, daarom is een goede kennis van deze taal in woord en geschrift voor alle functies van belang. Kennis en ervaring met LED verlichting (ontwikkeling en productie) geldt als een pre voor alle functies. Wij bieden een innovatieve, afwisselende werkomgeving met een hoge diversiteit aan producten en processen. Daarnaast bieden wij een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Business Development
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Sales, Verkoop, vertegenwoordiger, relatiebeheer, drive, techniek, commercie, commercieel

Contactgegevens

Contactpersoon Janice van Gastel

Vestigingsplaats

Solliciteer